Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Η "Ομάδα Καβάφης", αποτελείται εκτός από τον επικεφαλής Μπάμπη Κουλούρα και από τους παρακάτω μουσικούς.


Νίκος Απέργης
Ακορντεόν - φυσαρμόνικα

Είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός Πολυτεχνείου Αθήνας (ΕΜΠ), ζει στη Σύρο και εργάζεται στον ΟΤΕ. Ασχολείται με τη μουσική παίζοντας ακορντεόν, σαντούρι και φυσαρμόνικα. Είναι υπεύθυνος του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, όπου ο ίδιος διδάσκει σαντούρι. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά σχήματα της ελληνικής έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, δίνοντας μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού. napergis@ote.gr

Βαγγέλης Αραγιάννης
Μπάσο

Ο Βαγγέλης Αραγιάννης είναι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάζεται στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Παίζει μπάσο σε διάφορα σχήματα και είναι μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Διατηρεί την ιστοσελίδα www.jazzbuzz.gr.
vangelis.aragiannis@gmail.com










Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Τραγούδι

Είναι απόφοιτη Φιλοσοφίας και Λογοθεραπείας και ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Νίκος Σαραγούδας, Διονύσης Τσακνής κ.α. Έχει αρκετές δισκογραφικές συμμετοχές με γνωστότερη δουλειά το δίσκο "Κάτω από την Ακρόπολη", των Νίκου Αντύπα και Λίνας Νικολακοπούλου. Ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική των ευρωπαϊκών χωρών, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, ενώ είναι μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.
chrissoula12@yahoo.com









Ελπίδα Γαδ
Τραγούδι

Γεννήθηκε στη Σύρο .Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο <<Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων και Διατροφή του ανθρώπου>>. Παράλληλα έχει σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Ελληνικό, Εθνικό και Αττικό Ωδείο. Είναι μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.  Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα παραδοσιακής, λαϊκής και έντεχνης ελληνικής μουσικής και εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα.

gadesper@gmail.com

                




Αντώνης Κονσολάκης
Μπουζούκι- Μαντολίνο

Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη ζει σήμερα στη Σύρο και ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική. Παίζει επαγγελματικά μπουζούκι, ενώ γνωρίζει πολύ καλά πολλά ακόμα έγχορδα λαϊκά και παραδοσιακά όργανα. Είναι ενεργό μέλος της δημοτικής μπάντας παίζοντας άλτι κόρνο, είναι υπεύθυνος χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. Άνω Σύρου, είναι μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και διδάσκει λαούτο στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.
koncola@gmail.com








Γεωργία Λίτσα
Σαντούρι

Γεννήθηκε και ζει στη Σύρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης» του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ανώτερων θεωρητικών της μουσικής και αρμονίας. Παίζει σαντούρι και ούτι.  Είναι μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού. Διδάσκει παραδοσιακό σαντούρι στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου από το 2012, ενώ συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα,έντεχνα και παραδοσιακά.
georgialitsa1@gmail.com








Ζαννής Μαραγκός
Κιθάρα - φωνή

Είναι πτυχιούχος σχολής ναυπηγικής ΤΕΙ Αθήνας. Διαμένει μόνιμα στη Σύρο, όπου είναι ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης, ενώ έχει εργαστεί για μικρό διάστημα ως επαγγελματίας μουσικός. Είναι πτυχιούχος κιθαρίστας του Αττικού Ωδείου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με διάφορα μουσικά σχήματα της ροκ, έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Είναι μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.
gipedaki@gmail.com












Νικολέτα Ρούσσου - Κουλούρα
Αφήγηση

Ερασιτέχνης ηθοποιός, τηλεοπτικός παραγωγός στην AIGAIO TV SYROS GREECE, μέλος της "Oμάδας ΚΑΒΑΦΗΣ». Στην παράσταση αφηγείται στιγμές από τη ζωή του ποιητή, κριτικές, γνώμες και αναφορές για τη ζωή και το έργο του.
roussounikol@yahoo.gr













Μάκης Πρίντεζης 
Ηλεκτρική κιθάρα

Είναι αυτοκινητιστής, ζει και εργάζεται στη Σύρο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με την ηλεκτρική κιθάρα, συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και παρακολουθεί μαθήματα για τεχνικές πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα από το REGISTRY OF GUITAR TUTORS (RGT). Είναι επίσης μέλος της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Ν. Κυπουργού.
finlandmakis@yahoo.gr






Νίκος Ρούσσος
Πιάνο
Πτυχιούχος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών σε ακορντεόν, ωδική, αρμονία και αντίστιξη. Είναι εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ έχει διδάξει επίσης σε ωδείο, σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε επιμορφωτικά σεμινάρια της Νομαρχίας. Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής, λαϊκής και έντεχνης ελληνικής μουσικής, ενώ ασχολείται με ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις. Έχει πολυετή εμπειρία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ιδιαίτερα στον τομέα της μουσικής τεχνολογίας. Είναι μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.
nroussos@sch.gr








Σοφία Σερέφογλου 
Φλάουτο

Γεννήθηκε στην Κω Δωδεκανήσου. Είναι πτυχιούχος οπτικός. Φοίτησε στο ωδείο Athenaeum-Maria Callas στην Αθήνα, όπου πήρε πτυχίο και δίπλωμα στο φλάουτο με υπεύθυνη καθηγήτρια την Στ.Γαδέδη και πτυχίο στο ειδικό αρμονίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Κ.Βαρότση.
 Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές και μουσικά σύνολα.  Έχει επιμεληθεί την μουσική επένδυση σε παραμύθια και θέατρο δρόμου . Έχει εργαστεί στη Φιλαρμονική του δήμου Χαλανδρίου ως αναπληρώτρια και αποτελεί μέλος της Ορχήστρας της Ν.Ιωνίας και της Ορχήστρας των Κυκλάδων υπό την διεύθυνση του Ν.Κυπουργού. Εργάζεται σε διάφορα ωδεία, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, δημόσια ΙΕΚ και πολιτιστικούς συλλόγους ως καθηγήτρια φλάουτου, φλάουτου με ράμφος, μουσικοκινητικής αγωγής και θεωρητικών.
email: serefoglou.sofia@ymail.com




Ρεγγίνα Σοφού
Βιολί
Γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί το 1991 στο δημοτικό ωδείο Πατρών με τον Ηρακλή Σουμελίδη, μέλος της ορχήστρας Πατρών. Πήρε δίπλωμα το 2006 από το δημοτικό ωδείο Πατρών. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου του Δημοτικού ωδείου Πατρών Έχει συμμετάσχει σε διάφορα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα. Από το 2010 μέχρι το 2012 ήταν  μέλος της «Ορχήστρας Κυκλάδων» που ίδρυσε και διευθύνει ο Νίκος Κυπουργός και από το 2011 είναι  μέλος του σχήματος «Ιέρνις». Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης Πατρών και εργάζεται ως δασκάλα.  regginasofou@gmail.com





Ανδρέας Αναγνωστόπουλος 
Πιάνο - μπουζούκι

Εχει σπουδάσει πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό και στο Ορφείο Ωδείο.Εργάζεται στον ιδιωτικο τομέα. Εχει συνεργαστεί με γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες σε διαφορες εκδηλώσεις με το πιάνο η με το μπουζούκι.

aanagnostop@gmail.com























Επίσης, η "Ομάδας Καβάφης" έχει συνεργαστεί και με τους παρακάτω μουσικούς, στις διάφορες εμφανίσεις της:




Κατερίνα Βαρδούση
Βιολί

Σπούδασε κλασσική μουσική, βιόλα, βιολί και τουμπερλέκι στο Ωδείο Κορυτσάς, όπου και μεγάλωσε. Ζει στη Σύρο από το 1996, όπου ασχολείται επαγγελματικά αποκλειστικά με τη μουσική. Παίζει τούμπα στη μπάντα του Δήμου Ερμούπολης. Διδάσκει βιολί ιδιωτικά και στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.











Απόστολος Μάρης 
Κανονάκι
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εργοθεραπείας (Occupational Therapist) του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάζεται στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων του Δήμου Ερμούπολης. Έχει ασχοληθεί με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, με τη βυζαντινή μουσική και τη μουσική της ανατολικής Μεσογείου παίζοντας τα μουσικά όργανα: ούτι, κανονάκι, νέυ, καβάλ, τουμπελέκι, λαούτο. Έχει πτυχίο ενοργάνωσης πνευστών οργάνων ενώ παίζει επίσης σαξόφωνο τενόρο και κλασσική κιθάρα. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και διδάσκει κανονάκι στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.








Δημήτρης Οικονομάκης
Κόντραμπάσο

Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα και κοντραμπάσο. Εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας και ενορχήστρωσης σε ωδεία της Αθήνας. Έχει παρουσιάσει 5 δισκογραφικές δουλειές με δικές του συνθέσεις. Έχει συνεργαστεί ως ενορχηστρωτής με αρκετούς έλληνες καλλιτέχνες, όπως επίσης με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής.
dikonomakis@yahoo.gr


















Ελένη Μπαΐλη
Νέι, μπεντίρ

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε κλασσικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο ωδείο Kodaly. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της ΑΕΑΗΚ ( Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Omer Erdogdular (νέι), Zohar Fresco (κρουστά), Murat Aydemir (μακάμ και ταμπούρ), Ευγένιο Βούλγαρη (γυαλί ταμπούρ), Χάρη Λαμπράκη( ρυθμικό αυτοσχεδιασμό) και Μάρθα Μαυροειδή( Βαλκανικές πολυφωνίες). Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες με την ορχήστρα Λαβύρινθος του Ross Daly και με την ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη. Σήμερα ζει και εργάζεται ως μουσικός στην Τήνο.







Μιχάλης Καταχανάς
Βιολί

Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και έκανε μεταπτυχιακό στη Βοστόνη, στο τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού, όπου συνεργάστηκε με γνωστούς μουσικούς από όλον τον κόσμο. Δημιουργός του group Trio Free Jazz” δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και συμμετέχει σε Φεστιβάλ Τζαζ αυτοσχεδιασμού. Πρόσφατα έδωσε συναυλίες στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη με τη Fide Koksal, ενώ συνεργάστηκε με το Νίκο Ξυδάκη. Σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσει η πρώτη του δισκογραφική δουλειά βασισμένη σε δικές του συνθέσεις. mkatachanas@gmail.com











Κώστας Φιλίππου
Κιθάρα



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"